Hernieuwbare energie : Volta-X is klaar als platform

Volta-X in maart 2023 is in trek als ontmoetingsplaats voor dialoog in de energiesector.

  • © Landesmesse Stuttgart GmbH

Messe Stuttgart creëert vanaf 2023 Volta-X, het nieuwe internationale platform voor het toekomstige energiesysteem. Op de driedaagse vakbeurs met conferenties en een uitgebreid vakprogramma zullen de industrie, wetenschap en politiek van 28 tot 30 maart 2023 de noden en oplossingen voor de energieturnaround bespreken. De nadruk ligt met name op de energieopslagsystemen, de sectorale koppeling van elektriciteit, warmte en mobiliteit.

Duitsland wil de uitbreiding van hernieuwbare energie versnellen. Bijgevolg hebben ook de energieopslagsystemen een belangrijke verandering ondergaan: na vele jaren van rechtsonzekerheid kent de federale regering hen eindelijk een passende rol toe in het toekomstige energiesysteem (amendement ENWG – wet op de energie-industrie).

Deze nieuwe start in het gebruik van energieopslagsystemen versterkt de vraag naar een nieuw marktplatform en een grotere gezamenlijke showcase voor industrie, politiek en publiek.

“De relevantie van het thema energie is actueler dan ooit. Als Messe Stuttgart oriënteren wij ons voortdurend op de markt en hebben wij met Volta-X een platform gecreëerd voor een zeer dynamische industrie. De uitwisseling tussen alle spelers is in deze tijden des te belangrijker en een beurs met conferentie is daarvoor precies het juiste formaat op onze locatie in het economisch sterke hart van Europa”, aldus Sebastian Schmid, lid van de Raad van Bestuur van de Messe Stuttgart.

Verdere wijzigingen bepalen het kader voor de sectorale koppeling

Ook de nieuwe wijziging van de wet inzake hernieuwbare energiebronnen (EEG) en de wijzigingen van de wet inzake energie voor gebouwen ondersteunen de uitbreiding van hernieuwbare energie en het koolstofvrij maken van verwarmingsnetwerken. Dit vormt ook het kader voor de sectorale koppeling, een belangrijke factor voor het succes van de energietransitie, en een focus van Volta-X, omdat het spectrum van duurzame energieoplossingen ook de intelligente sectorale koppeling van elektriciteit, verwarming en koeling, en mobiliteit omvat.

Volta-X wil een internationaal podium creëren

Als internationale en innovatie vestigingsplaats biedt Stuttgart met zijn netwerk van bedrijven, wetenschap en onderzoek belangrijke impulsen voor het toekomstige energiesysteem. Maar Volta-X heeft nog meer te bieden: diverse regionale en landelijke partners ondersteunen de beurs van Messe Stuttgart met zowel regionale als internationale spelers en netwerken, waardoor Volta-X een podium wordt voor uitwisseling en discussie.

Neem contact met ons op voor informatie over de deelnamemogelijkheden.

Contact

Emmeline Everaert

Beursvertegenwoordiging
Hamburg Messe & Congress
Messe Stuttgart

(+32) 02 206 67 52

E-mail schrijven

Back