Expo 4.0: Vakbeursformaten met karakter

De vakbeurs EXPO 4.0 - bestaande uit de drie vakbeurzen TecStyle Visions, GiveADays en wetec - zal van 31 maart tot en met 2 april 2022 in Stuttgart worden gehouden.

Met de nieuwe beursdatum is er in het voorjaar van 2022 een bevorderlijke afstand tot andere branche-evenementen en een thematische tentoonstelling van de Oskar Lapp-hal (hal 6), Alfred Kärcher-hal (hal 8) en de Paul Horn-hal (hal 10) .

Volgens het motto “Print. Produceren. Promote. ”, De vakbeursvereniging EXPO 4.0 biedt het juiste platform voor machines en technologieën voor drukprocessen, afwerkingstechnologieën voor textiel en reclamemateriaal, evenals promotie en verkoopbevordering voor elke fase in de waardeketen. De kwaliteit van de vakbezoekers is al jaren een betrouwbare constante op EXPO 4.0: vier van de vijf bezoekers zijn in belangrijke mate betrokken bij inkoop- en aankoopbeslissingen, 87 procent heeft concrete aankoopintenties en 84 procent van de bezoekers wil in de komende 12 maanden investeren.De intentie van drie van de vier bezoekers om opnieuw een bezoek te brengen onderstreept de positieve synergie-effecten die voortvloeien uit het parallellisme van de drie vakbeurzen.

Exposanten vinden de juiste vakbezoekers uit de ambachtelijke sector, handel en industrie, profiteren van de bezoekers in de groep en de toenemende internationaliteit van de bezoekers. De hele EXPO 4.0-beursgroep trok in 2020 in totaal 12.518 bezoekers uit 50 landen naar Stuttgart, 28 procent van alle vakbezoekers aan EXPO 4.0 reisde meer dan 300 kilometer.

Textielafwerking met passie

Om de duidelijke structuur van het beursconcept TecStyle Visions te benadrukken, werd de afkorting TV uit de vorige beursnaam geschrapt. Toekomstgerichte technologieën en de nieuwste textieltrends zijn de pijlers van het succes; in de editie van januari 2020 manifesteerde TecStyle Visions zijn status als Europa's toonaangevende vakbeurs en ontmoetingsplaats voor de industrie:  262 exposanten, waaronder alle relevante bedrijven uit de textiel- en technologiebeurssegmenten, maakten van Stuttgart de Europese ontmoetingsplaats voor de textielveredelingsindustrie. De 126 exposanten uit het buitenland kwamen uit 21 landen naar Stuttgart. De top 5 herkomstlanden waren Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Polen en Italië.

De toekomstige thema's duurzaamheid, maatwerk en digitalisering staan al jaren op de agenda van de toonaangevende vakbeurs. De voortdurend veranderende winkelwerelden zullen centraal staan op de editie 2022 van de beurs, zowel in het bijscholingsprogramma als in de tentoonstellingsruimte. Het beursteam is al in gesprek met partners en verenigingen.

we love to tec you

Als de ontmoetingsplaats voor de reclametechniek in Zuid-Duitsland biedt wetec het complete overzicht voor reclametechniek, digitaal printen, lichtreclame en digital signage. Naast het ruime aanbod is testen van nieuwe producten en het uitwisselen van ideeën met gelijkgestemden een belangrijke pijler van het beursconcept. e wetec is niet alleen in Zuid-Duitsland een gevestigd evenement, maar ook bezoekers uit Zwitserland en Oostenrijk weten de branchebijeenkomst te waarderen. Exposanten op wetec kwamen in 2020 uit 15 landen naar Stuttgart. De uitstraling in de hele DACH-regio en de aangrenzende Europese landen zal voor het volgende evenement in 2022 verder worden uitgebreid en versterkt.

Het ondersteunende programma, dat deelname aanmoedigt, is precies afgestemd op de behoeften van de bezoekersdoelgroepen van reclametechnici, autowrappers, lichtreclamemakers, alsmede standbouwers en architecten. Actuele trends en toekomstige thema's voor productinnovatie en productoplossingen die de industrie in beweging brengen, worden hier inhoudelijk vastgelegd voor 2022.

Reclame die blijft bestaan

In 2022 zal GiveADays zich volledig richten op de bezoekersgroepen van marketingbeslissers en inkopers uit de industrie, alsmede bureaus en creatieve professionals. Zij positioneert zich daarmee duidelijk als "de vakbeurs voor promotionele producten in het zuiden" voor de economie in Zuid-Duitsland. De vakbeurs biedt het complete spectrum van promotionele producten en artikelen, alsmede hoogwaardige afwerking en individualisering van promotionele producten. De thematische overlapping met het textielveredelingsgebied op TecStyle Visions zorgt voor goede synergie-effecten voor de vakbezoekers. Met een centrale ligging in het sterk economisch zuidwesten en de goede bereikbaarheid van het beursterrein van Stuttgart per vliegtuig, auto en trein, is de koers voor GiveADays 2022 uitgezet.

Neem contact op met ons voor meer inlichtingen!

Contact

Emmeline Everaert

Beursvertegenwoordiging
Hamburg Messe & Congress
Messe Stuttgart

(+32) 02 206 67 52

E-mail schrijven

Back