BUS2BUS Berlijn komt naar België

De vakbeurs voor de busindustrie BUS2BUS gaat in 2023 op digitale roadshow. In november maakt de roadshow ook in België en Luxemburg een stop.

  • © Messe Berlin GmbH

Alvorens BUS2BUS op 24 en 25 april 2024 in Berlijn plaatsvindt, begeeft het beursteam zich samen met mobiliteitsexperten op een digitale tour door Europa. De Roadshow van BUS2BUS maakt op 16 november een stop België, Luxemburg en Nederland (Benelux). AHK debelux ondersteunt de vakbeurs bij de organisatie van het event.

Tijdens de digitale events van de Roadshow wordt de toekomst van de mobiliteit besproken en belicht: voor welke innovaties, ontwikkelingen en uitdagingen staan de verschillende landen om hun klimaatdoelen te behalen en om aan de eisen van de klanten te voldoen? Daarbij worden thema’s zoals waterstofbussen, Fresh Travel, de ontwikkeling van mobility hubs, urban mobility alsook nieuwe doelgroepen en hun noden belicht.

Tot nu toe heeft de Belgische exposant Van Hool zich voor de vakbeurs BUS2BUS aangemeld. De standaanmelding is online beschikbaar. BUS2BUS biedt ook all-in standpaketten aan, wat een deelname voor veel bedrijven duidelijk vergemakkelijkt.

Exposanten en vakbezoekers kunnen tijdens BUS2BUS genieten van een nieuwe locatie op het beursterrein van Messe Berlin. De HUB27 is niet alleen de modernste hal, maar ook de een van de grootste hallen zonder pilaren in Europa. Met een oppervlakte van 10 000 m² heeft de hal de grootte van ongeveer 1,5 voetbalvelden. De bodem kan een hoge draaglast dragen en is daarmee ideaal voor het berijden en parkeren van zware voertuigen zoals bussen. De hal biedt ook 20 vergaderzalen tot 200 personen en is gemakkelijk te voet vanaf de tramhalte Messe Süd te bereiken.

Over BUS2BUS

BUS2BUS is een innovatief businessplatform voor de bus- en toeleveringsindustrie in Duitsland, die zich uitsluitend op de busbranche focust. De beurs vindt sinds 2017 plaats. Aan BUS2BUS 2022 namen ongeveer 2000 vakbezoekers uit 25 landen en 100 exposanten uit 16 landen deel. De voorbereidingen voor BUS2BUS 2024 tonen dat de vakbeurs nog groter zal zijn en er meer bussen en testritten dan voorheen zullen zijn. De combinatie van een vakbeurs, een informatief Future Forum, presentaties en workshop coveren de volledige bandbreedte van de toekomsttechnologieën en tonen de nieuwste trends en innovaties in de busbranche.

Contact

Lien De Paepe

Beursvertegenwoordiging
Berlijn

(+32) 02 204 01 80

E-mail schrijven

Back