Beursland Duitsland

Duitsland is met zijn talrijke beursorganisaties wereldkampioen in het organiseren van vakbeurzen met een internationale uitstraling. Voor ongeveer twee derde van de internationale beurzen moet je in Duitsland zijn. 180 beurzen, 180.000 exposanten en meer dan 10 miljoen bezoekers: dat zijn de indrukwekkende cijfers die onze oosterburen jaarlijks kunnen voorleggen. De beurzen in Duitsland zijn belangrijke business platforms en marketingtools voor bedrijven van over de hele wereld.

 

Het beursteam van AHK debelux helpt u op weg! 

Troeven beursland Duitsland

Centrale ligging

Duitse vakbeurzen brengen exposanten en bezoekers samen in het hart van de Europese Unie. Met ongeveer 500 miljoen consumenten en een economische output van ongeveer 11,5 biljoen euro is de Europese interne markt de grootste interne markt in de geïndustrialiseerde wereld. Beurzen in Duitsland zijn gemakkelijk te bereiken vanuit alle economische centra van de wereld, zelfs buiten Europa, dankzij uitstekende vliegverbindingen en de beste vervoersinfrastructuur.

Hypermoderne infrastructuur

In Duitsland zijn er 25 beursorganisaties van internationaal of nationaal belang. Hun gezamenlijke haloppervlakte bedraagt 2,8 miljoen vierkante meter. Zowel qua infrastructuur, alsook logistiek en technisch zijn de Duitse beurorganisaties op internationaal niveau goed uitgerust. Jaarlijks investeren ze ongeveer 300 miljoen euro in de optimalisering van hun locaties.Vier van de acht grootste expositiecentra ter wereld bevinden zich in Duitsland en tien Duitse expositiecentra hebben een halcapaciteit van meer dan 100.000 vierkante meter. Daarnaast zijn er ook regionale expo's met een haloppervlakte van ongeveer 380.000 vierkante meter.

Concepten afgestemd op de markt

De Duitse handelsbeurzen zijn afgestemd op de behoeften van de economie en weerspiegelen het belang en de innovatiekracht van de respectievelijke sectoren. De nauwe samenwerking tussen organisatoren, exposanten en bezoekers staat garant voor marktgerichte beursconcepten en ideale beursdata.

Globale reikwijdte

Het grootste concurrentievoordeel van Duitse vakbeurzen is misschien wel hun internationale aantrekkingskracht: ongeveer 60% van de circa 180.000 exposanten per jaar komt uit het buitenland, een derde daarvan uit landen buiten Europa. Bijna 30% van de 10 miljoen bezoekers komt uit het buitenland.

Professionals

Duitse beursorganisatoren zijn experts in het organiseren van vakbeurzen met internationaal aanzien. Sommigen van hen organiseren elk jaar meer dan 20 beurzen van wereldniveau. De organisaties kunnen hiervoor rekenen op ervaringsdeskundigen die de kneepjes van de beursbusiness tot in het detail kennen.

All-in-one service

Duitse beursorganisatoren weten perfect wat er allemaal bij een beursdeelname komt kijken. Ze bieden hun exposanten dan ook een brede waaier van diensten aan. Zij geven informatie over reis- en verblijfmogelijkheden, persrelaties en marketingactiviteiten en houden hun aanbod up-to-date. Daarnaast beschikken vele beursorganisatoren over een permanente online market place die het hele jaar dienst doet als marketingtool.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs van standhuur op Duitse beurzen is in vergelijking met andere internationale organisaties redelijk. Daarnaast is de kwaliteit en de kwantiteit van de beursbezoekers gegarandeerd, zodat exposanten hier contacten kunnen leggen en leads genereren. De kosteninput-outputverhouding is ook hier in vergelijking met buitenlandse beurzen en andere media voordelig.